Begeleide groepsreis Peru

Begeleide groepsreis Peru

Deel dit artikel

Els Sol bezocht Peru in een georganiseerde groepsreis. Haar reisagent vergezelde haar. In deze getuigenis vertelt ze waar je op moet letten als je een reis plant naar het prachtige Peru.

Over de reis

Het was een geweldige ervaring. Peru is een prachtig land en de hele reis was goed georganiseerd. Als je zo’n reis maakt met een verkeerde reisorganisator kan het wel eens tegenvallen. Je kunt panne krijgen met de wagen, of in een hotel terechtkomen waar je geen oog dichtdoet. En als je dan de taal niet spreekt, zit je in de problemen. Nee, bij ons was alles perfect geregeld. Ik heb het ook zo gezegd tegen vrienden: “Het was echt af.”

Tip: houd rekening met de hoogte

Als je een reis plant naar Peru, moet je wel rekening houden met de hoogte. Je bent als toerist niet lang genoeg ter plaatse om te wennen aan het hoogteverschil. In eerste instantie merk je alleen dat je sneller gaat ademen, maar de ochtend na aankomst is de kans groot dat je opstaat met barstende hoofdpijn en een misselijk gevoel. Hoogteziekte is geen leuk begin van je vakantie en je moet er op een reis naar Peru rekening mee houden. We waren op voorhand gelukkig goed geïnformeerd.
 

Over Machu Picchu

De oude Incastad Machu Picchu is uiteraard een aanrader. Je kunt daar te voet naartoe wandelen via de zogeheten Inca Trail. Wij hebben er voor gekozen de bus te nemen. Dat vond ik best akelig, want de bus moet over een heel smal weggetje naar boven. Je ziet dan ook de trekkers voorbijkomen die de hele weg te voet afleggen. Je moet rekenen dat je er dan wel een paar dagen over doet, dus daar moet je echt de tijd voor hebben. Op de Machu Picchu zelf was er veel volk, maar het voelde niet druk aan, omdat het daar zo groot is en vanwege een goede gids die er voor zorgde om de drukte te ontwijken zonder afbreuk te doen aan de tour.
 

In het dorp zagen we zelfs de mannen breien. Het maakte deel uit van een eeuwenoude traditie.

Breien als traditie

Het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld, is prachtig. Van daaruit trokken we naar het eiland Taquile en wandelden we naar het hoogst gelegen dorp, waar de eeuwenoude tradities en klederdracht, bewaard zijn gebleven. We hebben daar een dorpje bezocht waar alle mensen breien, ook mannen. Ze maakten mutsen met hele fijne priemen. Dat maakt deel uit van een eeuwenoude traditie.
 

Tip: koop kwaliteit

Je hebt overal veel marktjes met mooie spullen. Maar als ik je een tip mag geven: ga naar de mooie winkels en koop kwaliteitsmerken. Anders loop je het risico dat je geen zuivere wol mee naar huis neemt, maar een synthetische mengeling . En aangezien alles in Peru goedkoper is dan hier, zijn de duurdere merken nog best betaalbaar. Je zult de merken meteen herkennen, want je ziet ze al in de winkels als je toekomt op de luchthaven.
 

De Orient Express

Een dag op de Orient Express luxetrein is ook echt de moeite! Toen ik dat op de planning zag staan, dacht ik “Oei, een hele dag op een trein”, maar dat was een fantastische ervaring. De laatste wagon is in open lucht, je hebt er een prachtig uitzicht op de Andes met zijn indrukwekkende landschappen met besneeuwde bergtoppen, zijn lama- en alpacakuddes…
 

Over georganiseerde groepsreizen

Ik heb gekozen voor een georganiseerde groepsreis. Ik reis ook graag alleen, maar dan moet je alles zelf regelen. Voor een bestemming als Peru is het aangenaam dat je je van niets iets hoeft aan te trekken en dat alles voor jou geregeld wordt. Ik heb nooit ergens moeten wachten, altijd stond er een taxi klaar om ons op te pikken. Op dag één was de connectievlucht in de late namiddag, maar desondanks werd de tijd aangenaam ingevuld door een city tour inclusief een bezoek aan een lokale markt waar we de meest diverse fruitsoorten konden proeven, gevolgd door een kleine summiere kookles en een diner in een zeer aangenaam en rust brengend kader.
En zo waren er meerdere gedurende de tour. Wat het aangenaam maakt, is dat onze reisagent verkiest om met kleine tot zeer kleine groepen te reizen. We waren maar met zes. Drie koppels is toch nog iets anders dan met een hele grote groep reizen. We hadden ook de nodige vrijheid. Op de laatste dag in Lima kozen mijn man en ik ervoor om de lunch over te slaan en nog wat te gaan wandelen. Dat was geen enkel probleem.

 

Conclusie

Het was echt een onvergetelijke reis. Peru stond al lang op mijn verlanglijstje en ik ben blij dat ik het eindelijk gedaan heb. Wie erover denkt om Peru te bezoeken, zou ik dus als tips willen meegeven: rek voldoende tijd uit als je overweegt te voet naar Machu Picchu te gaan; houd rekening met het hoogteverschil; en boek een georganiseerde reis bij een reisagent. Dan krijg je zeker waar voor je geld.
 

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Els? 
Wil je de machu Picchu ook eens met je ogen zien?
Kom dan gerust langs voor een verkennend gesprek.
Misschien lezen we hier dan binnenkort jouw reisverhaal.

Walter helpt je graag verder
Walter helpt je graag verder

Walter helpt je graag verder

SELECTAIR WALTER & Co

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Kerkstraat, 26
1840 Londerzeel