Ga mee op de mooiste kustcruise ter wereld in Noorwegen

Ga mee op de mooiste kustcruise ter wereld in Noorwegen

  • € 0

  • Geen transport inbegrepen

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Diep de fjorden in en ver de zee op. Laat je meenemen voor het dagelijks leven langs de kust en het feest in de Noorse natuur.
Onderweg van Bergen naar Kirkenes en weer terug is elke zeemijl weer goed voor nieuwe belevenissen..

Een belevenis die je de rest van je leven meeneemt

Dat is wat je krijgt als je er met Havila op uit trekt. Die wilde, majestueuze, ruige, mooie en kwetsbare natuur die je om je heen zien als je langs de kust vaart. Het hele jaar door vaart Havila Voyages heen en terug van Bergen naar Kirkenes. Als je ervoor kiest om de twaalfdaagse rondreis heen en terug van Bergen naar Kirkenes volledig af te leggen, kun je overdag genieten van de 34 verschillende havens langs de route. Ook kun je ervoor kiezen om de route in één richting te doen - dus van zuid naar noord of andersom. Of je kiest voor een korter traject van twee of drie dagen door Fjord-Noorwegen, naar de poolcirkel en de Lofoten of rond de Noordkaap. Er wordt gevaren door smalle fjorden en op de open zee, langs steile berghellingen en door weer en wind afgesleten eilandjes. Ga mee voor een onvergetelijke reis.

De Noorse kustlijn is spectaculair en boordevol contrasten.

Majestueuze bergen komen er omhoog uit diepe fjorden en je vindt er piepkleine eilandjes in een oneindig grote zee. De krachten van de natuur zijn er enorm en het krioelt er van het leven. En dat in combinatie met mensen die zich vastbijten in hun omgeving aan het uiteinde van de wereld. Dat maakt van deze reis met Havila Voyages de mooiste kustcruise ter wereld.

ETEN MET UITZICHT

Zo'n reis boordevol herinneringen voor de rest van je leven is een reis voor alle zintuigen. De smaak van Noorwegen proef je bij Havila pas echt, en dat is méér dan het lekkers op je bord of in je glas. Aan tafel bij Havila Voyages krijg je daarom echte culinaire kwaliteit van de allerbeste Noorse ingrediënten, geserveerd in restaurants en op plekken waar de ruige natuur om je heen echt goed tot haar recht komt. Bij Havila kun je genieten van traditionele Noorse gerechten en van moderne gerechten die zijn ontwikkeld op basis van Noorse ingrediënten. Bij het samenstellen van de menu's houdt Havila rekening met het milieu en met de gasten. Duurzaamheid ligt aan de basis van alles wat havila doet. Als passagiers graag vegetarisch of veganistisch willen eten, is dat geen enkel probleem. Hetzelfde geldt voor allergievriendelijke alternatieven. Het hoofdrestaurant is de plaats waar het ontbijt, de lunch en het diner worden geserveerd. In het café zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat warme en koude gerechten verkrijgbaar, terwijl je 's avonds voor allerlei smaakbelevenissen terecht kunt in het à-la-carterestaurant.

EEN AVONTUUR IN VIER BEDRIJVEN

Elk jaargetijde kent zijn eigen hoogtepunten en bijzonderheden. En er zijn maar weinig plaatsen waar die variaties zo duidelijk zijn als in Noorwegen. Als je écht geluk hebt, kun je in één dag alle vier de jaargetijden tegenkomen.
 
LENTE - De kust langs de fjorden komt tot leven
De zon komt hoger aan de hemel en de sneeuw kruipt steeds verder de bergen op. De natuur ontploft werkelijk met intens nieuw groen en pasgeboren leven. De lente verandert elke dag weer opnieuw het landschap en is daarmee een fantastische tijd om langs de kust en door de fjorden te varen.

ZOMER - Het jaargetijde van de middernachtzon
De dagen worden lang en mild en ten noorden van de poolcirkel komt er zelfs geen einde aan. De middernachtzon blijft de hele nacht boven de horizon staan. De zomerdagen kunnen warm zijn, maar aan de temperatuur en de heldere lucht merk je duidelijk dat je ver in het noorden zit.

HERFST - Een avontuurlijk kleurenpalet
De lucht wordt scherper en de dagen korter. Het landschap bereidt zich voor op het koudste jaargetijde, en doet dat met een symfonie van warme herfstkleuren. De donkere dagen komen eraan en de natuur begint zijn spierballen te laten zien.

WINTER - Het noorderlicht danst langs de hemel
De kou en de sneeuw maken het landschap wit, de wind bijt in je wangen en je begrijpt waarom Noren zo van wollen kleding houden. Door het bleke winterlicht lijken de bergen hoger, de fjorden dieper en de zee donkerder en geheimzinniger.

DE KUSTCRUISE

 De Noordwaartse kustcruise
Bij de noordwaartse kustcruise van Bergen naar Kirkenes kom je in een van 's werelds mooiste fjorden, ga je over de poolcirkel het poolgebied in en vaar je ten noorden langs het Noordkaapplateau, het topje van Europa - en dat allemaal overdag.
 
De Zuidwaartse kustcruise
Bij de reis zuidwaarts van Kirkenes naar Bergen doe je overdag de vele havens van de Lofoten aan, vaar je door de overvloed aan eilanden bij de kust van Helgeland en heb je de tijd om in Trondheim de Nidaros-domkerk te bezoeken en heerlijke dingen te proeven in de culinaire stad Trondheim.

De volledige rondreis: 12 dagen -1000 herinneringen

Diep de fjorden in en ver de zee op. Laat je meenemen voor het dagelijks leven langs de kust en het feest in de Noorse natuur. Onderweg van Bergen naar Kirkenes en weer terug is elke zeemijl weer goed voor nieuwe belevenissen. De bergen staan vast, maar het weer en het licht veranderen constant en geven het landschap voortdurend nieuwe kleuren en uitstralingen. Grijze lucht met zachte regen, fantastisch groen noorderlicht of een stralende gouden middernachtzon, het kan allemaal. Langs de kust klampen kleine vissersdorpjes zich vast in de ruige natuur terwijl de kustplaatsen zich nestelen op de smalle strook land tussen de woeste bergen en de golven van de zee.

Soms wordt er geknuffeld op de kade als de lokale bevolking thuiskomt van de reis met die kustcruise waar jij van alles mee beleeft. En soms zie je de enorme bergen of de oneindige zee. Het kan ruiken naar zout, zee en vis of je voelt de vochtpareltjes van de frisse lucht tegen je huid prikkelen.

In de havens is ook van alles te beleven, midden in de kustplaats zelf of in de omgeving. Misschien een arendsafari of een ontmoeting met walvissen? Of op pad met de hondenslee met het noorderlicht boven je? En de smaak van het zachte witte krabvlees van die koningskrab die je zelf hebt opgevist, zul je nooit vergeten.
  • GALLIA

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Ga mee op de mooiste kustcruise ter wereld in Noorwegen

Ga mee op de mooiste kustcruise ter wereld in Noorwegen

  • € 0

Vraag een offerte aan
Walter helpt je graag verder
Walter helpt je graag verder

Walter helpt je graag verder

SELECTAIR WALTER & Co

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Kerkstraat, 26
1840 Londerzeel